Kako prilagoditi odeću vašem telu – Kratak vodič za oblačenje

Bez obzira koliko vremena i pažnje posvećujete oblačenju, sigurno će vam od koristi biti da znate kako da uskladite oblik vašeg tela sa garderobom koju nosite.

JABUKA

Znači da vam se većina oblina nalazi na gornjoj polovini tela, a naročito u srednjem delu oko struka – stvarajući okruglasti izgled. Mnoge dame sa ovom građom imaju veći stomačić, veće grudi i zadnjicu, dok su ruke i noge vitke.

Naš cilj: Odvući pažnju sa srednjeg dela.

Šta potražiti od odeće: Majice sa V ili većim izrezom, koje će stvoriti iluziju dužeg torzoa, a manjeg struka. Što se tiče jaknica, birajte one A oblika, dužine do kukova. Suknje koje bi vam najbolje stajale su takođe A kroja, dužine do kolena. Suknja treba postepeno da se širi i da ne bude preterano dugačka.  Pantalone birajte tako da budu ravnog kroja ili one sa blago proširenim nogavicama kako bi se stvorio balans između gornje polovine tela. Ako volite pantalone sa printom, potrudite se da izaberete neke sa vertikalnim linijama koje vizuelno izdužuju noge. Geometrijski print je takođe savršen, jer će odvlačiti pažnju sa stomaka.

Šta da izbegavate: Preveliku ili previše usku odeću! Iako želite da istaknete noge uskim farmerkama, imajte na umu da će onda gornji deo doći do izražaja.

Savršena kombinacija: Haljina na “uvijanje” da da definiciju figuri, uz sandale na platformu – savršeno.

KRUŠKA

Obline se nalaze uglavnom na donjem delu tela – širi kukovi, jači bokovi ili veća guza (možda sva tri). Ramena su uža od kukova, a struk je lepo definisan. Obim grudi varira od srednje do male veličine.

Naš cilj: Stvoriti proporcionalnu siluetu, “igrajući” se sa gornjim delom i stavljanjem akcenta na struk.

Šta potražiti od odeće: Kako biste dobili balans između gornjeg i donjeg dela tela, kupujte strukirane jaknice ili sakoe sa blago izdignutim ramenima, kratke jakne koje prate vaš struk. Majice i bluze birajte da imaju širok izrez (najbolje čamac – izrez). Takođe, ovoj građi najbolje stoje pantalone sa širim krajem nogavica ili skroz ravnog kroja.

Šta da izbegavate: Uske pantalone koje će samo naglasiti široke kukove. Suknje i pantalone koji imaju višak džepova oko kukova i na zadnjici.

Savršena kombinacija: Kombinezon! A naročito oni sa naglašenim strukom, koji imaju kaiš, maramu ili simpatične tračice.

OBRNUTI TROUGAO

Ramena su široka, a gornji deo torzoa izgleda šire od kukova. Kukovi, noge i zadnjica su uglavnom manji, tako da je V oblik naglašen.

Naš cilj: Skrenuti pažnju sa gornjeg dela tela i stvoriti balans.

Šta da potražite od odeće: Majice koje stavljaju akcenat na struk, kao što su majice na uvijanje i sa V-izrezom. Da biste “popunili” donji deo, nosite šire pantalone i suknje A – kroja. Ako se pitate koje boje da nosite, najbolje bi bilo da nosite tamnije majice, a smelije i svetlije boje birajte kada su u pitanju pantalone i suknje, ali i obuća.

Šta da izbegavate: Uske i kapri pantalone i majice sa klasičnim izrezom ili čamac – izrezom.

Savršena kombinacija: Tunika uz pantalone sa širokim nogavicama. Tunika će tonirati gornji i donji deo, dok će šire pantalone, opet, doneti – balans. Dodajte ogrlicu sa priveskom kako biste sklonili pažnju sa ramena

RAVNA

Linije tela su “ravne”, nemate izražene kukove, obline se eventualno nalaze kod struka. Ramena i grudi su uslavnom iste širine kao i kukovi.

Naš cilj: Upotrebite odeću da “stvorite” obline na tačno određenim mestima.

Šta da potražite od odeće: Kao i kod građe jabuka, vi treba da nosite komade odeće koji će vaš struk učiniti vizuelno užim. Majice na uvijanje, duboki i V-izrez su odlični za stvaranje uglova i vizuelno užeg struka. Takođe su dobre i majice sa asimetričnim stranama i ženstvenim detaljima kao što su sitni nabori. Birajte i visoko strukirane olovka – suknje, duboko strukirane pantalone, suknje A – kroja, kao i zvonastog oblika, pantalone i farmerke sa širim nogavicama.

Šta da izbegavate: Izbegavajte sve što ima ravan kroj, kada su u pitanju jakne, suknje i haljine.

Savršena kombinacija: Haljine ili majice sa peplumom. Iskombinujte ovakvu majicu sa suknjom olovka – kroja, da bi ste stvorili iluziju oblina. Ako ste se odlučili za majicu sa velikim izrazom, naglasite taj deo lepom ogrlicom, koja će odvući pogled sa središnjeg dela tela.

PEŠČANI SAT

Veće grudi i širi kukovi (često je i zadnjica veća) sa manjim, definisanim strukom između. Obline se nalaze uglavnom između gornjeg i donjeg dela tela.

Naš cilj: Naglasiti figuru sa “prikrivanjem” nezgodnih tačaka.

Šta da potražite od odeće: Pošto već imate izbalansiranu proporciju, potrebna vam je jednostavna linija odeće koja će pratiti liniju tela bez preterivanja. Uvek birajte odeću koja ima “prirodne” linije: peplume, strukirane jakne i uvijeni stil. Visoko strukirane suknje su takođe dobre u pakovanju središnjeg dela; suknje olovka – kroja, savršeno stoje ženama sa ovim oblikom tela. Što se tiče pantalona i farmerki, ravne ili one sa širim nogavicama naglasiće vašu građu.

Šta da izbegavate: Preveliku odeću, koja će sakriti vaše obline, nabore i žabice koje će samo dodati nepotreban volumen vašem telu. Posebno izbegavajte kapri pantalone i bermude jer vizuelno čine zadnjicu i bokove većim.

Savršena kombinacija: “empire” strukirana haljina sa dubokim izrezom naglasiće vaš oblik tela.

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli, budite samouvereni i ceo svet je vaš.

Vaša SYRA,

Brend koji voji tvoje obline

Slične objave na blogu

Preporučeni proizvodi